Litt mer kunnskap

Jeg har begynt å skrive. Målet er å dele enkel, grunnleggende og oppklarende informasjon som forhåpentligvis kan bidra til matglede og treningsglede for flere enn meg selv. Hadde det ikke vært enklere hvis flere hadde LITT mer kunnskap om hvordan ting egentlig fungerer?

Åh, så det er sånn det er! Bilde fra Google.

Åh, så det er sånn det er! Bilde fra Google.

Det finnes så utrolig mange myter, tips og råd der ute som er med på å forvirre og ødelegge. Sort-hvit tenking har blitt vanlig. Ulike matvarer og ingredienser blir forbudt, og hysteri og frykt spres som ild i tørt gress. Mange får et negativt og vanskelig forhold til mat. Det kunne man blant annet lese om her, på bloggen til Maren Erdvik. Jeg ser at mange kan ha nytte av å  bruke hodet og sunn fornuft, og gå «back to basics» en gang i blant. Det gjelder meg selv også.

Jeg tror at moderasjon og kunnskap er to viktige nøkler til dette, og for å få et forbedret forhold til mat. Sistnevnte fordi uvitenhet tillater oss til å tro på det vi hører. Vi vet ikke bedre, så vi stoler på eksterne kilder. Selv har jeg gang på gang opplevd at bevisstgjøring i seg selv rundt et problem kan være med på å løse opp problemet – og jeg tror at dette gjelder i veldig mange situasjoner her i livet. Derfor mener jeg at litt kunnskap om ernæring kan forbedre manges forhold til mat.

Moderasjon er også viktig. Det forbudte kan ofte bli det vi egentlig vil ha. Men det forbudte er sannsynligvis ikke farlig, det er bare forbudt. Så når vi får tilgang til det, går vi amok med det og det er kanskje noe av grunnen til at det blir farlig i utgangspunktet. Igjen vil jeg dra inn behovet for kunnskap. Hvis du visste at karbohydrater var nødvendig og ikke farlig, så ville du forstå at det er helt okay å spise grovbrød til frokost.

LITT mer kunnskap om hvordan ting egentlig fungerer altså. Mitt bidrag blir i form av veldig enkel og oppklarende informasjon som forhåpentligvis kan bidra til matglede og treningsglede. Og en ting til… på denne siden forsøker jeg å ha et bullshit-filter. Jeg er redd for å gå i fella på det selv, og derfor setter jeg stor pris på tilbakemeldinger – både ris og ros!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s