Fornuftig lesestoff fra november

Den siste måneden har jeg begynt å samle på linker til de artiklene og innleggene jeg kommer over og som jeg synes at fortjener å bli lest av flere. Det er litt av hvert, men fellesnevneren er kosthold og styrketrening. Nettet flyter jo av ting å lese, og det er ikke alltid like lett å finne fornuftig lesestoff. Det er rett og slett veldig mye man bare burde hoppe rett over, og så er det noen veldig gode og on point. Derfor er det ikke sikkert at jeg heller klarer å snappe opp alle de beste, men det er ihvertfall et sted å begynne. Her kommer noen fra november:

Via min danske kjæreste har jeg kommet over flere flinke folk i nabolandet vårt, blant annet Marie Louise Cramer. I artikkelen «Hvordan får jeg et afbalanceret forhold til sundhed, kost og træning?» skriver hun veldig mye fornuftig som jeg håper at mange kan ta til seg.

Det finnes opinionslederne som sprer dårlig informasjon til leserne sine. Personlig trener Andreas Stokkeland setter fingeren på dette her. Det samme gjør Linnéa Myhre, med «Kjære Helle Bornstein. Nå orker jeg ikke mer.» i Aftenposten, som MÅ leses. I forlengelse av dette, og apropos at det flyter mye ymse på nettet – Martin Norum skriver om «liksom eksperter og faktiske eksperter» her.

Så er det gode gamle Fitnessbloggen da. Selv liker jeg siden veldig godt, men man skal lese med kritiske øyne, for det er ikke alt de legger ut som er like hensiktsmessig eller fornuftig. Et tips er å se hvem som har skrevet artikkelen – kanskje du etter hvert begynner å kjenne dem igjen og kan sile ut hva som er interessant og godt lesestoff. Vil uansett dra frem tre artikler fra november: 1) «Styrkeløft ga meg bedre selvtillit!» – Om prestasjon over utseende. 2) «4 fantastiske grunner til at alle jenter burde trene styrkeløft» – mange jenter er skeptiske til dette, men du og du så mange som blir helfrelst enten de begynner å konkurrere eller bare trener for gøy. 3) «Ja jeg er kanskje fitnesschubby, hva så?» – Hun skriver videre «Jeg har en kropp som kicker ræv på trening, som kan klatre i fjellet og som er tålmodig når dagene blir lange.»

Til slutt en ikke helt ny artikkel, men en som jeg håper at alle jenter der ute leser. Det finnes vanvittig mange myter om kvinner og styrketrening. I denne artikkelen blir 10 av dem satt til livs – til min store fryd!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s