Ferietrening er digg!

For meg er trening like viktig og like gøy i ferier som ellers i hverdagen. Kanskje enda mer morsomt fordi det er i andre omgivelser, du trener sannsynligvis sammen med andre, har god tid og kan prøve nye eller alternative økter. Også har en gjerne godt med energi og power etter all den gode maten. 😉

Min ferietrening består av diverse tung styrketrening og noen korte kondisjonsøkter. I går gjorde vi repout i knebøy, benkpress og markløft. Det vil si at vi bestemte oss for en vekt og gjorde så mange repetisjoner vi orket på et sett. Jeg bestemte meg for å kjøre ca 63% av 1RM (en rep maks), og endte opp med 20 reps på 60kg i bøy, 20 reps på 75kg i mark og 20 reps på 32,5kg i benk. Et resultat som bærer preg av mine OCD-tendenser…

Når det er så mange repetisjoner så kjennes det ikke bare i musklene, men på pusten og grep også. Jeg måtte gi meg i knebøy fordi beltet kjentes så stramt at jeg følte jeg ikke fikk puste og det prikket i hendene og underarmene. Siden man arbeider til utmattelse, blir man nettopp det og det føltes tungt å ta markløft etter knebøy. Morro for unga! Og en veldig tidseffektiv økt.

Men altså, trening i ferien. Det er jo den perfekte mulighet for å bevege seg og ta vare på kropp og sjel.  Du har god tid til å både trene og hvile. I tillegg gjør det bedre plass for god mat og drikke. En joggetur i soloppgang kan bli en flott opplevelse. Det føles også godt å legge seg på en solseng etter å ha løftet på noe tungt. Rett og slett velvære og nytelse.

Ferietrening behøver ikke å ta lang tid. Lag deg en kompakt økt hvor du får gjort mye på kortere tid. Eller gjør som meg og sett av den tiden det tar. 😀 Her er noen forslag til ferietrening:

  • utendørs styrketrening med kroppsvektøvelser
  • utendørs kondisjonstrening som intervaller (løp, bakkeintervaller, burpees etc.), joggeturer og gåturer
  • styrketrening på treningssenter eller hotell-gym – så lenge du ikke er på ferie helt ute i gokk så er det alltids en gym og det er vel verdt pengene/innsatsen å få trene der noen dager eller en ukes tid (noen senter har til og med sommertilbud/-pakker for dem som er på ferie og vil trene). Inspirasjon til treningsprogram/fullkroppsøkter finner du her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s