«Den beste utgaven av deg selv»

cropped-2015-08-01-17-30-41.jpg

Det er et begrep som blir brukt mye for tiden: «Å være den beste versjonen av seg selv.» Men hva betyr egentlig det? Jeg mener at det er et ganske dårlig begrep. Det kan misvise og lede en ut på veier en ikke skulle vært på. I den stadig akselererende kulturen vår antyder begrepet at vi skal være den tynneste, flotteste og mest produktive, som når alle hårete mål. I en travel hverdag skal vi hele tiden utvikle, skape og produsere – samtidig som vi viser oss fra vår beste side.

Kan man ikke heller være den man har lyst til å være og gjøre det man har lyst til? Den beste utgaven av deg selv er vel den hvor man er tro mot seg selv, og ikke bare følger det man tror andre forventer av en?

Svend Brinkmann skriver om å «stå fast» (Stå fast – Et opgør med tidens udviklingstrang). Jeg vil påstå at ved å stå fast ved seg selv er man tro mot seg selv. Man kan da likevel ha mål, ambisjoner og drømmer. Men de bør stemme overens med ens egne verdier. Alt behøver ikke overgå det man har gjort tidligere eller være grensesprengende. Jeg mener at så lenge det er godt nok for en selv og man er glad for det, så bør det være godt nok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s