Sunnhetshysteriet

Kan du se hysteriet rundt det å være «sunn»? Har det kommet til et punkt hvor det virker mot sin hensikt? Det skaper forvirring og et voldsomt fokus på små detaljer, gjennom sensasjonelle nyheter og clickbait-titler. Det skaper dessverre frykt og restriksjoner, og det gavner ingen.

Sort-hvit-tenking gjør at vi tenker i bokser – sunt og usunt, feil og riktig, dårlig og bra… Men i virkeligheten er det for eksempel ingen matvarer som i seg selv er sunne eller usunne, fetende eller slankende. Derimot kan doseringen være mer elle mindre hensiktsmessig. Om du liker å spise litt sjokolade hver dag, så kan det sagtens være plass til det. Men om du spiser tre plater hver dag så ville det nok påvirke din kropp, da du sannsynligvis ligger i kalorioverskudd over lengre tid.

Jeg ønsker å bidra til positive tanker om egen kropp, trening og mat. Nyansert og oppdatert kunnskap kan oppklare en ting eller to, og et endret fokus på hva som faktisk er viktig og ikke så viktig kan bidra. Den gode smaken av sjokolade gir nytelse, og bidrar i mine øyne til velvære og sunnhet – på samme måte som man kan nyte musikk eller kunst.

Screenshot_20160826-120240

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s