Mulighetene er der hele året

Så var vi godt inne i januar, og jeg håper at alle har det godt. Her i København er hverdagen i gang. Jeg trener en masse hyggelige og sterke klienter, skriver på treningsartikler for maxer.dk, trener, går tur så fort solen titter frem og hygger meg. Jacob har igjen blitt student (denne gangen MSc in Clinical Pain Management), samtidig som boken hans er på vei, han lager podcast og alt mulig annet han greier å få til. Pjof.. han er gæren!

2017-01-16-14-14-08

Gåtur rundt Søerne i strålende solskinn 😀

Jeg har ikke skrevet noe særlig her på bloggen rundt nyttår, da jeg ikke ønsker å bidra til kjas og mas rundt nyttårsforsetter og det som hører til. Mange sier «nytt år, nye muligheter». Og ja, det er noe i det, men mulighetene til å begynne å trene eller gjøre andre endringer for å ta vare på helsen er der HELE ÅRET. Det blir litt som å hver uke si at «jeg starter på mandag» – en evig runddans.

Det som har forbauset meg mest i år er hvor mange veiledere innen kost, både med og uten bachelor, som stadig anbefaler og selger kickstarts, detox og det som verre er. Jeg har fulgt en gruppe av disse over noe tid nå, og det er slående å se hvordan «profesjonelle» aktører anbefaler sine egne personlig meninger til andre, uten rot i vitenskapen og mange ganger i motsetning til det studier har bevist.

Jeg trodde virkelig at vi var kommet lengere enn dette. Hvis du fortsatt lar deg friste av detox, juicekurer og andre former for kickstarter anbefaler jeg deg å lese denne  artikkelen av Morten Elsøe. Senest i dag kom også denne artikkelen som påpeker noen typiske oppfatninger av hva folk tror er sundt og usundt, men hvor hovedpoenget er et eneste råd: spise variert og ikke for mye.

Om du vil sette deg helsemessige mål og gjøre endringer innen kost og trening må det være noe som varer og fungerer for deg hele året.

  • Gjør aktiviteter eller trening som du synes er gøy
  • Få det til å passe inn i din hverdag
  • Ikke fjern alt du liker, men reduser heller mengden – reduksjon over restriksjon – det finnes ikke sunn eller usunn mat

Jeg håper ihvertfall at du har funnet  eller kanskje er på vei til å finne din strategi til å bevege deg, spise godt og ta vare på kroppen året rundt. Det viktigste er at du har det godt med deg selv. Hvis du trenger inspirasjon til styrketrening har du her to fullkroppstreninger som kan tilpasses til ditt nivå. Go’ trening! 😉

Dag 1
A1: Squat med stang / Goblet squat 3-4×6-8
A2: Chinups (kroppsvekt/vektbelte/elastikk) 3-4×6-8
B1: Sumo markløft (stang/KB) 3-4×6-8
B2: Militærpress 3-4×6-8
C1: Chest supported rows 3×8-10
C2: Hantelpress (håndvekter) 3×8-10
C3: Hanging leg raise 3×15

Dag 2
A1: Utfall bakover (stang/håndvekter/KB) 3-4×8+8
A2: Skråbenkpress (stang/håndvekter) 3-4×6-8
B1: Rumenske markløft 3-4×6-8
B2: Bent over rows (stang) 3-4×6-8
C1: Alternerende skulderpress 3×8-10
C2: Nedtrekk til nakke 3×8-10
D1: Hip thrust 3×8-10
D2: Dynamisk planke med benløft á 4sek per ben (med/uten vekt) 3×30 sek

Teknikk må du selv stå for, men du får god oversikt ved å klikke på øvelsene og lære mer om dem via maxer.dk. Det samme gjelder progresjon, hvis du ikke allerede er inne i en treningsperiode.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s