Fysisk aktivitet i påsken

De fleste ser frem til påskeferien, enten den er i byen, på fjellet eller i utlandet.  Felles for dem er at vi  ønsker å kose oss, slappe av og nyte. For noen involverer det mye fysisk aktivitet – gåturer i skog og mark, eller kanskje nedoverski og bortoverski for dem som finner snø. Mens for andre er det kanskje ikke planlagt noe særlig fysisk aktivitet, og det er også okay.

Selv om man har fri og tenker at det blir deilig å slappe av, så er det akkurat nå du faktisk har god tid til å bruke kroppen din og nyte muligheten til nettopp det. Samtidig er det sikkert også noen som trener hele året, og som faktisk har god nytte av noen dager uten trening. Eventuelt kunne du gjøre noe mobilitet, yoga eller kroppsvektøvelser som du vanligvis ikke bruker så mye tid på, men som du liker og har god nytte av.

For deg som godt kunne tenke deg å bruke kroppen i løpet av ferien, og samtidig ha det gøy og nyte følelsen etterpå har jeg satt opp noen forslag til hva du kan gjøre. Alle er ganske generelle, og det burde være gode muligheter for å dra med familie eller venner på økta. Det er gøy!

Det behøver ikke å ta lang tid. Velg noe som først og fremst gøy for deg (eller dere). Her er noen forslag til ferietrening:

 • styrketrening med kroppsvektøvelser, ute i solen eller inne:
 • utendørs kondisjonstrening
  • gå-, jogge-, sykkel- eller skitur i skog og mark
  • intervaller som f.eks:
   • 8-12 bakkeintervaller, løp opp og gå/jogg ned
   • 8-15×30/30 løp
   • 10-20×20/10-20 løp eller burpees
   • 5×20 burpees (kan også gjøres inne)
 • styrketrening på treningssenter eller hotell-gym – er du i eller i nærheten av byen så finner du alltids en gym og det er vel verdt pengene/innsatsen å få trene der noen dager (noen senter har til og med tilbud for dem som er på ferie og vil trene). Inspirasjon til treningsprogram/fullkroppsøkter finner du her.

Da gjenstår det bare å ønske deg god påskeferie – ta vare på deg selv og dine, og nyt øyeblikkene! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s