Når du skal stå på egne ben og trene alene

Noe av det jeg liker best ved jobben min som personlig trener, er å lære andre å trene selv og å bli trygge på kroppen sin. Sånn at du kan stå på egne ben og ikke være avhengig av meg. Det er en mye mer langsiktig strategi, som gjør at du lettere kan vedholde treningen videre i livet. Spesielt brenner jeg for at jenter og kvinner skal ta sin plass og føle seg trygge i treningssenteret. Med litt mer kunnskap om hvordan du skal prioritere og utføre de forskellige øvelsene har du et mye bedre grunnlag for å oppnå dine mål.

Stine har blitt en reser til å dødløfte.

Mange er i tvil om hva kroppen deres kan og har derfor behov for en hånd å holde i når man begynner å styrketrene. I går fikk jeg denne hyggelige tilbakemeldingen fra Stine (27) som nylig var ferdig med sitt forløp, og nå skal stå på egne ben:

En stor tak til Karoline for uge efter uge at møde op til træning med masser af smil og god energi, samt altid at have et spændende og afvekslende træningsprogram klar.

Efter længere tid med stress og angst inde på livet, var mit primære mål med træningen at opbygge en fysisk styrke og tro på egne kræfter. Træningsforløbet hos Karoline gav mig langt mere end bare opbygning af muskelmasse og god teknik ved løft. I dag forstår jeg hvordan sind og krop hænger sammen, og hvordan man kan komme av med smerter gennem gradvis eksponering og træning.

Jeg kan så absolut anbefale et personligt træningsforløb hos Karoline hvad enten dit mål er en bedre balance mellem krop og sind, øget muskelmasse eller forbedret teknik.

Karoline har en god forståelse for mennesker, og udviser en oprigtig interesse som kun få evner – en stor tak herfra – jeg gør det gerne igen.

Ikke bare har hun fått det bedre med seg selv, men hun er helt rå på de forskjellige øvelsene hun gjør. I starten var hun en smule bekymret for å bruke ryggen, da hun lenge hadde hatt smerter i korsryggen. Disse bekymringene og smertene har stille og rolig byttet plass med gode opplevelser og trygghet på egen kropp. Hun ble spesielt glad i dødløft (som du kan se i videoen under), og har en utmerket teknik.

En annen seier for Stine er at hun etter to år uten å ha løpt pga. vonde knær, nå er ute å løper 5 km uten problemer. Vi har snakket mye om hva for en størrelse smerte er og at smerter og skader ikke er ensbetydende, men kan oppstå hver for seg. Samtidig har vi brukt god tid på å gradvis tilvenne kroppen til løp igjen. Gleden etter å ha løpt og vært smertefri både under og etterpå er til å ta og føle på!

Som trener er jeg stolt og glad når mine klienter oppnår fremgang og blir klare til å stå på egne ben. Med en langsiktig strategi – å tenke maraton fremfor sprint – må du opparbeide deg noen verktøy, og disse vil gi deg glede både nå og i det lange løp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s