Skremmeretorikk og uvitenskapelige påstander

Jeg er ikke en debattør. Det vil si jeg leser mye på internett, men blander meg sjelden inn i diskusjoner. Når det er sagt så er jeg så lei av å stadig se innhold hvor der blir brukt skremmeretorikk og uvitenskapelige påstander som en del av kommunikasjonen.

Amerikanske dokumentarer som «What the Health» og «Cowspiracy» er gode eksempler, men det gjelder også oss trenere og veiledere i vår kommunikasjon. Det er bombastiske påstander som: «Hvis du ikke sørger for dette er du dømt til å bli skadet.» Her snakker vi om skremmeretorikk og nocebo. Eller å dele og påstå ting som ikke stemmer og er uvitenskapelige som: «Se denne dokumentaren, så forstår du hvorfor du ikke bør spise denne matvaren.»

Spesielt som trenere eller veiledere til andre mennesker, er vi nødt til å sette oss inn i vitenskapen og følge det som det er konsensus rundt. Vi kan ikke alle være akademikere, men vi kan være ydmyke og sørge for å ikke villede andre mennesker. 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s