Skade og smerte er ikke det samme

Alle opplever på et eller annet tidspunkt forskjellige former for smerte. Det er dessverre en del misforståelser omkring skader og smerter, blandt folk flest, men også trenere. Ved å vite forskjellen er det lettere å vite hvordan man kan forholde seg til det og gå frem.

Først og fremst: en skade er ikke synonymt med smerte. Det vil si at du kan ha smerter uten en skade, og skader uten smerte. I min optikk er det viktig å skille mellom disse, da en skade kan og skal hele, mens smerter uten skade kan og bør angripes på helt andre måter.

Det er mye fornuft i å lære mer om smerte, og derfor vil jeg anbefale deg å lese mer om smertevitenskap. Det ligger flere lettleste artikler inne på maxer.dk, riktig nok på dansk, men det klarer man fint å lese. Start med den som heter «7 ting du bør vite om smertevitenskap». Hvis den fanger din interesse, kan du gå videre til «Hva er smerter?».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s